Spullen verplaatsen naar anders huis? Lees deze tips

verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen naar een ander adres? Een verhuizing kan soms veel stress opleveren. Het is namelijk een flinke onderneming om al je spullen te verplaatsen naar een ander huis. Toch kunnen een paar handige tips je al een stuk op weg helpen. De belangrijkste tip is om je goed voor te bereiden voor de verhuizing. Dit zal je namelijk tijdens de rest van het proces veel helpen.

Tip 1: Weet hoeveel kuub je gaat verhuizen

Zoals gezegd is een goede voorbereiding het halve werk wanneer je spullen gaat verplaatsen. Zo is het erg handig om te weten hoeveel je gaat verhuizen. Wat is het verhuis volume wat je gaat verplaatsen? Maak je gebruik van een extern verhuisbedrijf, zoals Bravo Verhuizingen, dan is het handig voor hen om te weten hoeveel kuub je van plan bent om te gaan verhuizen. Zo weten zij precies hoeveel verhuisdozen je moeten meegeven. Je kunt ook het verhuisbedrijf dit laten berekenen aan de hand van een verhuisofferte.

Tip 2: Gooi alles weg wat je niet meer gebruikt

Een verhuizing is het perfecte moment om al je oude niet-gebruikte spullen weg te gooien. In de loop der tijd verzamel je behoorlijk wat spullen die je denkt ooit nog te gaan gebruiken. Zorg ervoor dat je geen spullen gaat verhuizen die vervolgens weer stof gaan vangen in je nieuwe woning. Dit is zonde van de ruimte en moeite! Breng oude spullen en kleding naar je lokale kringloopwinkel of gooi het weg als het kapot is. Hierdoor begin je met een frisse start in je nieuwe huis.

verhuizen

Tip 3: Pak de verhuisdozen zorgvuldig in

Je verhuisdozen goed inpakken is van essentieel belang bij een verhuizing. Zorg voor stevige dozen, verdeel alles goed, pak niet te zwaar in en plak alles goed dicht. Zorg ook voor de nodig vulmaterialen om breekbare items in te pakken, zoals bubbeltjesplastic of piepschuim. Daarnaast is het handig om de dozen per categorie in te pakken, zoals t-shirts, mokken of boeken. Dit maakt het proces van uitpakken op het volgende adres is een stuk makkelijker! Heb je moeite met inpakken en wil je zeker weten dat het secuur gebeurt, dan kun je ook hier een extern verhuisbedrijf voor inhuren.