Hoe start je een succesvolle BV zonder hoge kosten?

bv opstarten

Als ondernemer kan je overwegen om jouw bedrijf op te richten in de vorm van een BV. Hiermee kan je jouw bedrijf professionaliseren en jouw aansprakelijkheid beperken zodat je niet met je privévermogen aansprakelijk bent. Het is ook een manier om investeerders aan te trekken en leningen te verkrijgen. Maar hoe richt je een BV op zonder al te veel geld te investeren? Hier zijn enkele tips.

Snel en voordelig een BV oprichten zonder problemen.

Bij het oprichten van een BV kan je tegen bepaalde kosten oplopen zoals, het bijhouden van administratie, juridisch en financieel advies en notariskosten. Toch zijn er manieren om deze kosten te beperken. Vergelijk verschillende online diensten en zoek welke diensten het beste bij jouw wensen passen en vergelijk de kosten van verschillende notarissen. Zo kun je bepalen welke optie het beste bij jouw bedrijf past en besparen op de kosten.

Er zijn verschillende bedrijfsstructuren waar je uit kan kiezen, zoals een eenmanszaak, VOF, NV en BV. Een BV hoeft niet altijd de beste bedrijfsstructuur te zijn. Onderzoek daarom eerst welke bedrijfsstructuur het beste bij jouw bedrijf past om onnodige kosten te voorkomen.

Overheidsprogramma’s en subsidies stimuleren ondernemerschap en helpen om kosten te beperken bij het oprichten van jouw BV. Zoek daarom naar deze mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen bij het opstarten van jouw BV.

Het oprichten van een eigen winkel

Het beginnen van een eigen winkel kan een uitdaging zijn, vooral als je niet veel geld hebt om te investeren. Er zijn verschillende manieren om dit kosten te reduceren en de investering van jouw eigen winkel mogelijk te maken.

Om het opstarten van een eigen winkel werkelijkheid te maken zonder dat je veel geld hebt om te investeren is het eerste waar je naar kunt kijken, de locatie. Kijk allereerst of je jouw producten online kan verkopen. Online verkopen worden steeds meer gedaan en kun je met alleen een website al producten verkopen. Wil je toch een eigen fysieke winkel oprichten let dan goed op de locatie. Zoek naar kleinere locaties die goedkoper zijn dan grote en bekende winkelcentra. Huur winkelruimtes die al worden gebruikt door andere bedrijven, in plaats van deze te kopen.

onderneming starten

 

Welke optie past het beste bij jou?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen het oprichten van een BV en het opstarten van een eigen winkel. Een BV is een juridisch proces waarbij er een nieuw bedrijf wordt opgericht met een eigen naam, statuten en bedrijfsstructuur. Het opstarten van een eigen winkel is daarentegen het beginnen van een bedrijfsactiviteit waarbij er een fysieke of online winkel wordt geopend waarbij verkopen worden gedaan. Het oprichten van een BV is vaak duurder dan het opstarten van een eigen winkel, vooral als je rekening houdt met de kosten voor juridisch advies en notariskosten. Het opstarten van een eigen winkel kan goedkoper zijn, vooral als je kiest voor een kleinere winkelruimte of als je gebruik maakt van online verkopen.

Als je beide vormen gaat vergelijken heeft het oprichten van een BV biedt bepaalde voordelen, zoals het beperken van jouw aansprakelijkheid en het verkrijgen van meer vertrouwen bij investeerders en banken. Dit kan interessant zijn als je van plan bent om in de toekomst te groeien en externe financiering nodig hebt.

Niet denken maar doen

Het is een grote stap om een BV op te richten of een eigen (online) winkel te starten. Dit kan al met een niet al te groot budget maar er zijn wel keuzes die je moet maken als ondernemer. Welke optie het beste bij jou past, hangt af van jouw bedrijfsdoelen en omstandigheden. Als je niet veel geld hebt om te investeren, kan het opstarten van een eigen (online) winkel een goede optie zijn. Als je echter van plan bent om in de toekomst te groeien en externe financiering nodig hebt, kan het oprichten van een BV een betere keuze zijn. Ook spelen bedrijfsstructuren met de bijbehorende subsidiemogelijkheden een belangrijke rol hierin. Het is daarom wijs om goed onderzoek te doen en om advies te vragen voordat je een beslissing maakt.