De voordelen van een showroom keuken

showroom keuken

Je bent je aan het oriënteren naar een nieuwe keuken en je bezoekt een aantal webshops en winkels. Eenmaal in de winkel stapt een verkoper op je af en opent het gesprek met je. Om te kijken of hij een mooie keuken voor je heeft. En dan biedt hij de showroom keuken aan. Nu gaan je nekharen al overeind staan, want wat moet je met een keuken die daar een poosje heeft gestaan en die iedereen al heeft aangeraakt? We snappen de aversie, maar een keuken uit de showroom is ook een buitenkansje. In onze blog vertellen we wat de voordelen van een showroomkeuken zijn.

Spotgoedkoop

Een showroom keuken is echt spotgoedkoop en nu denk je dat de kwaliteit dan ook minder is. Maar niets is minder waar. Je krijgt juist A-kwaliteit voor de prijs van een B- of C-klasse keuken. Hoe kan het toch zijn dat zo’n keuken opeens een stuk goedkoper is? Om het simpele feit dat de winkel die ‘m aanbiedt er zo snel mogelijk vanaf wilt. Waarom? Omdat ze bijvoorbeeld plek nodig hebben voor de nieuwe collectie. Evenals bij kleding en bij consumentenelektronica, wisselt het assortiment regelmatig. En de ruimte in een showroom is nu eenmaal beperkt. Oudere keukens moeten dus ook snel plaatsmaken voor nieuwe keukens.

Showroom keuken is sneller leverbaar

Een showroom keuken is ook veel sneller leverbaar dan een nieuwe keuken. Een mooi voordeel om toch voor de showroomkeuken te kiezen. Oké, je hebt de keuken niet binnen een dag, maar je hoeft er ook geen weken of zelfs maanden op te wachten. Wat bij een nieuwe keuken meer regel dan uitzondering is. Dus wil je snel kokkerellen in de voor jou nieuwe keuken? Kies dan ook voor het showroommodel.

Showroom keuken laten aanpassen

Een showroom keuken kun je ook nog steeds naar wens laten aanpassen. Logischerwijs tot in het redelijke. De keuken moet immers passen en op maat worden gemaakt en je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld andere inbouwapparaten dan die je in de showroom ziet. Je kunt de aanpassingen bespreekbaar maken met de verkoper en hij of zij zal aangeven of de gewenste aanpassingen wel of niet mogelijk zijn.

Showroom keuken is compleet

Een voordeel is ook dat een keuken uit de showroom altijd compleet is. Je koopt wat je ziet staan. Inclusief alle inbouwapparaten. Oké, de prijskaarthouder krijg je niet cadeau, maar daar zit je als het goed is ook niet op te wachten. Het voordeel is dat je compleet bent en bij de levering dus direct van slag kunt gaan. Zodra de bezorgers en installateurs klaar zijn met het monteren van je keuken.

Het kan altijd goedkoper

De verkoper zal zeggen dat de prijs van de showroom keuken de absolute bodemprijs is, maar trap er niet in. Wees je ervan bewust dat de keuken weg moet. Niet mag, maar moet. Dus de winkelier heeft er veel voor over om er afscheid van te nemen. Profiteer hiervan en vraag om korting. Is dat brutaal? Ja, maar dat zijn de keukenverkopers doorgaans ook. En je weet het, brutale mensen hebben de halve wereld.